About InMAC

U bent hier

Historiek

ATC NV

Onze groep is zijn handelsactiviteiten begonnen in november 1988 onder de naam Antwerp Trading Corporation C.V.. Aanvankelijk waren deze activiteiten gefocust op export allerlei en dit wereldwijd.

Door marktomstandigheden veranderde Antwerp Trading Corporation in november 1990 van naam tot A.T.C. N.V. Dit is ook de datum waarop de eerste bijkomende werknemer werd aangenomen. Dankzij hem heeft A.T.C. N.V. de compressor markt betreden.

In april 2000 was het bureel, gelegen in de Maasstraat (Antwerpen) te klein geworden door de groeiende activiteiten en verhuisde A.T.C. N.V. naar de Samberstraat (Antwerpen). Gelijktijdig werd ook een tweede additionele werknemer aangeworven om de groei van het bedrijf mee te ondersteunen.

 

MAC NV

Door een groeiende vraag van scheeps eigenaars, is in december 2007 Marine Air Center N.V. opgericht. Vanaf dit punt werd meer en meer gefocust op de compressor markt en gerelateerde activiteiten. Onze kennis in deze markt begon sterk te groeien en ook industriële klanten begonnen interesse te tonen in onze expertise.

 

InMAC NV

Over de tijd groeide de handelsactiviteiten snel en sommige industriële klanten vroegen verschillende en meer service. In augustus 2013 werd het business model, de markt en onze marktstrategie herbekenen en dit leidde in juli 2014 uiteindelijk tot de omzetting van Marine Air Center N.V. in Industrial & Marine Air Center N.V. Hierin werd een divisie opgesteld om onze industriële klanten beter te ondersteunen, dit omvat ook centrifugaal compressor kennis en ervaring.

Deze toegevoegde waarde was zeer succesvol en op het einde van 2015 werd een tweede vestiging geopend in Charleroi om betere service te kunnen voorzien in Wallonië.

Vanaf januari 2018 onderging het bedrijf een nieuwe naamsverandering naar InMAC. Dit is logischer van een commercieel punt en InMAC werd reeds gebruikt door een groot deel van onze klanten.

 

Frankrijk

Vanuit Frankrijk was er vraag voor een bedrijf met onze kennis en vaardigheden. Na een marktstudie en evaluatie hebben we besloten een vestiging te openen te Toulouse. Op 1 December 2018 is InMAC France SAS een feit. Vanaf 1 Januari 2019 was deze vestiging 100% operationeel.

 

Kwaliteit

De product catalogus is over de jaren uitgebreid en wordt constant geëvalueerd om aan de veranderende en groeiende marktvraag te kunnen voldoen. Vandaag de dag zijn we voornamelijk geëngageerd in service, audit, verhuur en verkoop van perslucht apparatuur. Leveranciers worden geselecteerd op basis van prijs, kwaliteit en betrouwbaarheid en worden op permanente basis geëvalueerd.

 

Veiligheid, Gezondheid en Milieu

VCA**

InMAC hanteert een hoge standaard indien het veiligheid, gezondheid of milieu betreft. Om dit te waarborgen werkt de directie en het personeel volgens de hoogste veiligheids standaard, we brengen niemand zijn gezondheid in gevaar en helpen mee het milieu te beschermen volgens het VCA** principe. VCA** is een permanent geauditeerd process tijdens het jaar, zeker eenmaal jaarlijks gebeurt hierop een externe audit. Dit certificaat toont aan al onze klanten dat we zeer ernstig zijn betreffende deze belanrijke onderwerpen. Daar we VCA** gecertificeerd zijn worden dezelfde normen opgelegd aan onze onderleveranciers.